Český Krumlov.com-Kultura-Kulturní události-Rallye Český Krumlov

Rallye Český Krumlov

Rallye Český Krumlov je jednou ze součástí Mistrovství České republiky v tomto adrenalinovém autosportu.

Rallye Český Krumlov 2018 (Copyright ©rallyekrumlov.cz)

Poprvé se Rallye Český Krumlov jela v roce 1971, tehdy ještě jako amatérský podnik. O rok později se závod stal součástí oblastní soutěže. V roce 1975 byl už podnik zařazen do série Mistrovství České socialistické republiky a byl tak na nejlepší cestě k zařazení do Mistrovství ČSSR, čehož se dočkal o dva ročníky později, tedy v roce 1977. Po sezóně 1981 nastala ale dvouletá pauza a tak museli pořadatelé opět začínat takříkajíc od píky. Během prvního obnoveného ročníku, kdy byla soutěž zařazena jen do krajského přeboru, ale prokázali své kvality a tak byl podnik okamžitě zařazen do série Mistrovství ČSR.

Po dalším zakolísání ale nakonec podnik pod názvem Jikov Rallye opět postoupil mezi elitu, kde se drží do dnes.
Rallye Český Krumlov v současné době patří společně s Barum Rallye Zlín a Rallye Šumava Klatovy mezi nejstarší podniky v republice. Předloni se navíc zařadila také do soutěže FIA Evropského šampionátu.

V loňském roce se rallye už podruhé jak v rámci FIA Evropského poháru, tak byla zařazena i do série Mediasport MMČR, ale také do MČR historických vozidel, v rámci kterého se představily i některé opravdové závodnické klenoty.
Celková délka rallye byla pět set pět kilometrů, dvanáct rychlostních zkoušek pak zabralo sto jednaosmdesát kilometrů.

Detailní informace o Rallye Český Krumlov naleznete na oficiálních stránkách www.rallyekrumlov.cz.

Kde přespat?

Nejoblíbenější ubytování v Českém Krumlově

Prohledat web: