Český Krumlov.com-Kultura-Kulturní události-Svatováclavské slavnosti

Svatováclavské slavnosti

Svatováclavské slavnosti jsou každoročně pořádány jako pocta patronovi české země, ale i jako patronovi města Český Krumlov. Konají se tradičně na konci září, kdy si připomínáme tragickou smrt svatého Václava. Program slavností je různorodý a odehrává se po celém území historického města.

Svatováclavské slavnosti (Copyright ©ckrumlov.info)

Součástí Svatováclavských slavnostní v Českém Krumlově je také mezinárodní folklórní festival, který tvoří podstatnou část doprovodného programu. Kromě něho se návštěvníci mohou těšit také na tradiční zpěv a tanec inspirovaný právě folklórem, svatováclavský jarmark nebo oblíbenou noc otevřených muzeí a galerií.

Celé slavnosti zahajuje již tradičně svatováclavský jarmark. Návštěvníci si na něm mohou zakoupit tradiční produkty z dílen hrnčířů, kovářů, krajkářek a dalších. Pro mladší návštěvníky jsou navíc připraveny také ukázky tradičních řemesel. Celý jarmark se nese v historickém duchu, jakoby se odehrával v dávných dobách Rožmberků.

Jeden ze dnů svatováclavských slavností je již tradičně zasvěcen rekordům a setkání Václavů a Václavek. Všichni nositelé těchto jmen se totiž pravidelně sjíždějí, aby se zaregistrovali a podepsali do Pamětní knihy Svatováclavských slavností. Tato akce pravidelně každým rokem atakuje hranici počtu účastníků potřebných pro zápis do České knihy rekordů.

Kde přespat?

Nejoblíbenější ubytování v Českém Krumlově

Prohledat web: