Český Krumlov.com-Kultura-Kulturní události-Slavnosti pětilisté růže 2017

Slavnosti pětilisté růže 2017

Letošní ročník Slavností pětilisté růže se koná od 16. do 18. června a jeho hlavním tématem je připomenutí sňatku Viléma z Rožmberka a Polyxeny z Pernštejna, které se v Českém Krumlově konala roku 1587.

 

Slavnosti den za dnem

Z bohatého programu jsme vybrali nejzajímavější akce. Slavnosti začínají v pátek 16. června v 10:00 historickým trhem na zámku, který potrvá až do neděle. První akce v centru města odstartují od 15 hodin. Rychtářský průvod začne procházet městem od 17.00 a od 18.00 se bude konat slavností zahájení slavností na náměstí Svornosti. Ohňový průvod odstartuje ve 21.45 a hodinu před půlnocí na něj naváže Noc hudby v krumlovských ulicích.

Sobotní program je nejbohatší a program probíhá skutečně po celém městě. Od 15.00 projde městem Slavnostní průvod a od 17.30 vypukne Svatební veselí na dvoře Rožmberském. Další ohňový průvod se do krumlovských ulic vrátí opět ve 21.45. Od 22.30 se uskuteční koncert k 35. výročí založení skupiny Klíč. Sobotní program zakončí půlnoční ohňostroj na jižních zámeckých terasách a nad zámkem a také splutí antického průvodu na vorech po řece Vltavě.

Nedělní program odstartuje hudební matiné Městského pěveckého sboru Perchta a také historický program na náměstí Svornosti, obojí od 11.00. Ve 14.00 se na Otáčivém hledišti uskuteční Živé šachy a o hodinu později začne poslední Historický průvod městem ze zámku. V 15.30 budou slavnosti na náměstí Svornosti oficiálně ukončeny.

Program slavností 2017

Slavnosti pořádají město Český Krumlov, Městské divadlo Český Krumlov o.p.s. a Českokrumlovský rozvojový fond, spol. s r.o. Podrobný program i další informace najdete na www.ckrumlov.info/slavnosti2017, nebo na www.slavnostipetilisteruze.eu.

Kde přespat?

Nejoblíbenější ubytování v Českém Krumlově

Prohledat web: